List of public pages created with Protopage

Főoldal

Bookmarks

Digitális Témahét

Rich sticky notes

Ez a honlap a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kováts Mihály Általános Iskolai Tagintézménye oldala

Beszámoló

2018. április 9. és 13. között iskolánk már másodszor csatlakozott a Digitális Témahéthez.
A Digitális Témahét fontos törekvése, hogy a digitális kompetenciafejlesztés az informatika órán túl kiterjedjen más tantárgyakra is. A diákok technológiával támogatott tanulás során fejleszthetik képességeiket.
Három osztályban valósítottuk meg a témahét programjait.
Az 5.a osztályban a magyar nyelv és irodalom tantárgy keretében a Tom Sawyer kalandjait dolgozták fel a tanulók Patkóné Erdei Judit és Jávorkai Attila vezetésével.
A gyerekek fürtábrát (gondolattérképet) készítettek előbb csomagolópapírra, majd a Bubbl.us alkalmazásba. Párosító feladatokat végeztek el az interaktív táblán a LearningApps tankockái segítségével. Feladatválasztásos tesztet oldottak meg a Plickers alkalmazással és a nyomtatott szavazókártyákkal.
A 6.a osztályban matematika és informatika órák keretében a Tengelyes tükrözés témakörét dolgozták fel a tanulók Jávorkai Attila irányításával.
A GeoGebra Geometria alkalmazásban geometriai alakzatok szerkesztését, tengelyes tükrözését, mozgatását gyakorolták a tanulók. A tengelyes tükrözéssel illetve a négyszögekkel kapcsolatos feladatokat végeztek a LearningApps és a Socrative alkalmazásokban. Feladatválasztásos tesztet oldottak meg a Plickers szavazórendszerrel.
A 6.b osztályban történelem órán Marik Mátyás és Jávorkai Attila vezetésével számítógépes teszt formájában ellenőrizték tudásukat a Socrative alkalmazásban. Az órai vázlatot az interaktív tábla segítségével írták le.
Köszönöm Patkóné Erdei Juditnak és Marik Mátyásnak a segítséget, a három osztály tanulóinak az aktív közreműködést. Azt hiszem, valamennyi résztvevő sokat tanult ezen a héten.
Jávorkai Attila

Photos

5.a

Bookmarks

Tankockák

Rich sticky notes

Téma

Digitális eszközök a magyar nyelv és irodalom órán

Photos

6.a

Bookmarks

Tankockák

Rich sticky notes

Téma

Informatikai eszközök a matematika tanításában

Photos

6.b

Rich sticky notes

Téma

Informatikai eszközök a történelemórán

Photos