List of public pages created with Protopage

Hem

Plain sticky notes

Välkommen

Vad kul att du har hittat till min sida. Jag heter Nelson och bor med min familj i Strängnäs. Innan du går lämnar du väl ett avtryck i min gästbok

1 år

Den 30 maj fyllde jag 1 år. Jag fick en fin present av hussarna och matte som var så god.

Höftröntgen

Nu har svaret på min höftröntgen kommit.

Foton

Alla foton på den här sidan är tagna av min husse eller matte. Snälla respektera att ni inte får kopiera något kort utan deras tillstånd. Om ni tycker att något kort är fint är det bara att kontakta dem så kan vi ordna det. Mvh Nelson

Photos

Nelson på skogspromenad

Nyheter

Plain sticky notes

Nyheter

Nytt på sidan om mig 20/6 Nytt på första sidan 20/6 Nytt på första sidan 17/6 Nytt på första sidan 13/6 Ny bild under dagbok 13/6 Nytt inlägg i dagboken 13/6 Nya bilder under träffar 11/6 Nya bilder under träffar 11/6 Nytt på första sidan 11/6 Nytt på första sidan 19/5 Nytt inlägg i dagboken 19/5 Nytt inlägg i dagboken 14/5

Photos

Om mig

Rich sticky notes

Nelson

Jag heter Leonberget´z Orange Glitter Triumph men mina förra ägare valde att kalla mig för Nelson. Jag föddes 2007-05-30 på Leonberget´z kennel. Min mamma heter Leonberget´z Queen of Exirs och min pappa heter Leonberget´z Loro Limos. Vi var en kull med 5 valpar, 3 hanar och 2 tikar. Jag är höftröntgad med HD grad A som resultat. Jag flyttade först till min familj i Västerås men de kunde inte ha kvar mig så jag flyttade tillbaka till min uppfödare. Min nya familj hittade mig och jag fick flytta hit till Strängnäs, här trivs jag jätte bra och alla är så snälla mot mig. Jag älskar att vara ute och leka och gå på promenad. Vi är ute och går så mycket att jag är för smal så nu har husse och matte ordnat fram ett nytt matschema. Det innebär att jag får äta mer och det tycker jag är bra eftersom man blir väldigt hungrig av att vara ute och röra sig så mycket som jag gör.

 

Jag älskar att vara ute på vår tomt och leka med mina leksaker, jag springer runt med dem och hoppas att någon ska jaga mig. Att ligga i soffan eller på trappan i solen och sova är en annan favorit som jag gärna ägnar mig åt.

Todo lists

Saker jag ska göra 2008

Sluta dra i kopplet
Kunna vara lös utan att springa iväg
Gå upp i vikt
Möta hundar utan att bli helt "spattig"
Sluta rymma när jag är hos mormor och morfar

Photos

Första dagen i mitt nya hem

Det är lite småläskigt att komma till ett nytt hem.

Skogspromenad

Jag är ute och går med matte och husses syster. Den lilla hunden är min kompis men hon är lite rädd för mig eftersom jag är så stor.

Familjen

Plain sticky notes

Min familj

Min familj består av min matte Angelica, min husse Fredrik och mina lillhussar Victor och Emil. Vi bor i ett parhus med lagom stor tomt i Strängnäs. Både jag och familjen är nya här i Strängnäs men vi trivs bra här och vi har skogen precis utanför så det blir många promenader i skogen. Familjen kommer från en lägenhet i Stockholm och själv kommer jag från Västerås men ingen av oss vill flytta tillbaka.

Photos

Matte Angelica och Nelson

Lill-husse Victor och Nelson

Lill-husse Emil och Nelson

Husse Fredrik och Nelson

Bilder

Plain sticky notes

Bilder

Här är lite blandade bilder på mig så ni kan se vad jag gör på dagarna.

Photos

Nyduschad

Husse och matte duschade mig, då hämnades jag på dem genom att torka mig i deras säng.

Närbild

Pipleksak

Jag har fått en pipleksak av matte. Den är jätte rolig att leka med.

Studsmatta

Varför hoppade jag upp här, det såg ju så roligt ut, men det är bara läskigt.

Qba

Här är min bästa kompis Qba, hon är en schäfertik på 8 år. Det är mattes mamma och pappas hund så vi träffas ibland.

Trött

Här är min favorit plats, jag älskar att sova i soffan gärna på en kudde.

Första vårdagen

Vad ska man göra när matte städar i trädgården, jo sno pinnarna som hon försöker kasta.

Tygburen

Jag har fått en bur som jag ska ha i bilen tills husse och matte köpt en riktig.

Snö

Men skulle inte all snö vara borta nu när det är påsk. Måste kolla lite närmre på den.

Lek

Vad kul det är när Qba kommer hit och vi kan leka.

Hur ska jag göra?

Hur ska man göra för att komma åt det som luktar så gott? Kanske ska bita sönder den?

Födelsedagspresent

Här är min goda present jag fick av hussarna och matte.

Gott!

Åh vad den här smakar gott, undrar hur långt det är till jag fyller nästa gång så man får en ny?

Träffar

Plain sticky notes

Morrarö 25/5-08

Den här gången var träffen här i Strängnäs. Vi åkte ut till Morrarö där vi först gick en skön promenad i solen fram till vattnet där den som ville kunde bada. Men det var inte tillräckligt varmt så jag hoppade över det. Efter promenaden var det fika och bus med alla kompisar som var där. Jag lekte massor och fick springa lös och busa, det är så roligt. Det var även en hundloppis där lill-matte köpte ett par lek korvar till mig.

Ärla 27/4-08

Vi var på vår första gårdshundsträff med aktivitetsgruppen Mälardalen. Det var ännu roligare än när vi var i Skinnskatteberg. Här fick vi springa lösa och leka tillsammans. Jag hittade flera hundar som ville leka med mig och jag hade hur roligt som helst. Tyvärr fick jag inte vara lös hela tiden då jag inte skötte mig så bra hela tiden så matte och husse. Lillhusse Victor svarade alla rätt på tipspromenaden och vann första priset som var godis till mig, mums.

Skinnskatteberg 26/4-08

Jag har varit uppe i Skinnskatteberg på gårdshundsträff hos min uppfödare. Där var det jätte kul, jag fick träffa min brorsa plus en massa andra hundar. Jag måste bara lära mig att man inte kan hälsa på och leka med alla hundar som jag träffar. Det var många hundar som inte riktigt tyckte om mig, men det blir nog bättre när jag blir lite äldre och förstår att jag inte kan bestämma över alla. På träffen fanns en hel del snygga tjejer och vi hade med oss fika som jag fick smaka på, det var gott det.

Photos

Morrarögård

Här står alla gårdshundar med hussar och mattar och lyssnar på när Christine berättar om gården.

Bad

Här kunde alla hundar som ville bada i värmen.

Ska man bada?

Hmm, ser lite läskigt ut det där med att bada.

Ny kompis

Emil har hittat en ny liten kompis. Det är lilla Rasmus som charmade alla på träffen.

Lek kompis

Har hittat en ny kompis som vill leka med mig.

Nya korvar

Här är de nya korvarna jag fick idag.

Tipspromenad

Lillhusse, matte och jag går tipspromenad

Stolt Victor

Här visar Victor stolt upp sitt första pris.

Lek

Här har jag hittat en kompis att leka med

Gårdshundsbrottning

Har hittat några som vill brottas med mig.

Prova på att ställa ut

Matte passade på att få lite tips om hur man gör när man går på utställning. Jag måste bara gå upp lite i vikt.

Måste hälsa på alla

Jag har hittat Monika och måste hälsa på henne.

Dagbok

Plain sticky notes

13 juni 2008

Idag har jag varit hos veterinären, det var dags för min vaccination. Då passade matte på att boka en höftröntgen på mig samtidigt. Jag kände på mig att det var något konstigt när jag vaknade i morse, dels fick jag inte någon mat som jag brukar och sedan fick jag följa med matte medan lill-hussarna var hemma. Något skumt var det, men snäll som jag är följde jag med. När vi kom fram till djurkliniken var det en massa dofter som jag inte kände igen och var tvungen att lukta in mig. Matte sa till mig att det räckte men jag kunde inte sluta, man blir ju lätt lite stressad av allt nytt och alla nya lukter. Väl inne på rummet försökte en vilt främmande människa ge mig en spruta i ryggen och det ville inte jag, då hämtade hon en hemsk munkorg som jag fick ha på mig. Fy vad hemskt det var men jag fick sprutan och människan dimmade ner ljuset och sa att jag skulle sova en stund. Men tji fick hon, jag ville inte sova, inte nu när jag hörde att det var en massa djur utan för min dörr någonstans. Jag började känna mig lite orolig för jag kände mig lite trött men det gick att kämpa emot och när den där konstiga människan kom in igen hoppade jag upp och visade henne att jag minsann inte tänkte sova på det här konsitga stället. Då gick pratade hon med matte och försvann en stund för att komma tillbaka med en ny spruta. Vad gör hon tänkte jag, men hon och matte var starkare än mig och jag fick den nya sprutan. Nu var det svårare att hålla sig vaken som ni kan se på bilden här bredvid. Men jag kämpade bra länge för den där konstiga människan sa att jag var väldigt envis, det var det sista jag hörde innan jag somnade. När jag sov röntgade människan och matte mig, men jag var så liten att det var svårt att få en bra bild. Jag tror att de tog hela 4 bilder innan de var nöjda, medan jag låg där passade de på att klippa mina klor och ta bort lite tandsten som jag visst fått. Så när jag fick min spruta som jag skulle vakna av var jag riktigt snygg med nyklippta klor och fina tänder. Nu är det bara att gå ut och leta efter någon brutta som jag kan visa upp mig för. När jag vaknat fick jag en ny spruta av den där konstiga människan, det var min vaccination så att jag inte ska bli sjuk. Den var inte lika farlig som de andra sprutorna, men nu ville jag bara gå hem till mitt trygga hem. Och nu ligger jag här i min sköna soffa och sover, jag är så trött att jag inte orkar göra någonting, hoppas jag piggar på mig för jag vill ju gå ut och leka som vanligt.

11 juni 2008

Jag har haft lite semster. Har varit uppe hos mormor och morfar. Det har varit hur kul som helst och jag längtar redan till helgen när jag får åka tillbaka. Min bästa kompis bor ju där och vi har så roligt tillsammans. Jag bor hos de när både husse och matte jobbar, för att jag ska slippa vara ensam hemma hela dagarna.

19 maj 2008

Vilken otroligt tråkig helg det har varit. Det har ju regnat nästan hela tiden och jag tycker inte om att gå ut i regnet. Självklart har jag blivit kissnödig när det har regnat som mest och då är det ju bara att få med husse eller matte att gå ut med mig. På lördagen tänkte matte att jag skulle få gå ut när solen sken på kvällen så jag blev jätte glad och sprang ut. Väl ute så märker vi att det bara blir mörkare och mörkare så vi vänder hemåt igen, men försent. Himlen öppnar sig och vart ska en liten frussen kille som jag ta vägen när det blir så blött. Jo jag försöker gömma mig under de få stackars träd som finns längs vägkanten. Matte blir inte så glad när jag kryper in under träden eftersom även hon blir alldeles blöt och kall och bara vill hem. Men det vill ju jag med fast när det har slutat regna. Men eftersom det är matte som har kopplet var det bara att krypa ut ur mitt gömställe och gå hem i blötan. Som tur var var husse hemma och tog emot mig och torkade och värmde mig så jag slapp frysa. Idag har det varit lite bättre väder så jag har fått vara ute på tomten och lekt hela förmiddagen. Det var kul men hade varit ännu roligare om matte varit med mig, hon satt bara framför datorn och var arg på den. Hon hade ju kunnat leka med mig istället för att vara så arg.

14 maj 2008

Vilken långpromenad jag och matte gjorde igår. Vi skulle ta en sväng i skogen med mattes kompis, de hade bestämt sig för slingan på 2,5 km, men det slutade med att vi gick en slinga på 8 km. Eftersom jag springer lite extra runt i skogen och kollar läget kan man bara gissa hur långt jag gick. Ni kan säkert tänka er hur trött jag var efter det. Jag somnade i min korg och sov sött till husse sa att det var dags att gå ut och kissa. Det var snabbt avklarat sedan upp till matte för att mysa i stora sköna sängen innan husse kom och tog min plats. Undra vad vi ska hitta på för bus idag?

13 maj 2008

Här i min dagbok kommer du att kunna läsa om vad jag gör på dagarna. Sidan kommer uppdateras så ofta som matte har tid. Eftersom hon pluggar har hon inte så mycket tid, men hon gör så gott hon kan.

Photos

Trött vovve

Så här trött blev jag av den lugnande sprutan jag fick hos veterinären.

Gästbok

Web widgets

Gästbok

Länkar

Bookmarks

Länkar